Sporten op Curacao

Als je gaat stage lopen op Curaçao dan willen de meeste studenten ook actief bezig zijn. Feesten is leuk maar je wilt ook bezig blijven. Op het eiland kan je gelukkig meer dan genoeg aan sport doen. Wij vertellen je graag meer over het sporten op Curaçao. 

Fitnessen 

Ben jij een echte fitness fanaat? Dan is lid worden van een sportschool een echte aanrader voor jou. Er zijn verschillende sportscholen op het eiland te vinden. Het is natuurlijk prettig om lid te worden van een sportschool bij jou in de buurt. Dit hangt natuurlijk af van waar jouw studentenhuis op Curacao zit. Sommige sportscholen hebben een airco maar niet allemaal. Oxygen gym in Sambil is luxe sportschool met airco. Echter is dit ook zeker een prijzige sportschool, denk aan ongeveer €60,00 in de maand. Ben je toch meer op zoek naar een wat goedkopere sportschool? Dan is Forza in Willemstad zeker een aanrader. Hier betaal je ongeveer €30,00 in de maand voor onbeperkt sporten. De apparaten zijn wat ouder dan dat je gewend bent maar er staat alles wat je nodig hebt. Hier is alleen geen airco, maar er zijn wel waaiers aan het plafond. Zweten doe je toch wel dus een zweetdruppel meer of minder maakt dan ook niet meer uit. 

Sporten op het strand 

Hou je niet echt van fitness maar wil je toch graag actief bezig zijn? Dan is beach tennis of beach volleybal misschien wel iets voor jou! Dit is erg leuk om met je huisgenoten te doen. Je kan dus een leuke actieve avond plannen voor de mensen in jouw studentenhuis. Dit vind iedereen gegarandeerd leuk. Een goeie plek om dit te doen is Zanzibar in Jan Thiel. Je kan hier dan een veldje reserveren met z’n allen. Het veldje kost 65 ANG voor een uur.  Als je gaat beach tennissen dan betaal je 5 ANG extra per tennis bedje. Als je met een grote groep gaat dan hoeft dit dus niet duur te zijn. 

Ook is het mogelijk om te voetballen en tennissen op het eiland. Sommige studentenhuizen op Curacao maken zelf een voetbal team. Op deze manier kunnen ze voetballen tegen andere voetbal teams. Als je eenmaal in contact bent met een ander voetbalteam dan zul je snel wedstrijden kunnen spelen. 

Op het eiland hoef je dus niet stil te zitten maar kan je lekker actief bezig zijn! Dit is dus geen excuus om niet te gaan sporten als je op stage in het buitenland bent. 

Social Share

Post Comment

Your email address will not be published.*