Cultuur op Curaçao

Je gaat voor een langere tijd naar Curacao, wat moet je dan precies weten over de cultuur. Wij vertellen je daar graag meer over. Curaçao verschilt erg ten opzichte van Nederland. Hoewel Curaçao heel veel verschillende culturen kent is er vooral een Afro-Caribische invloed. 

Hieronder vind je 5 dingen die handig zijn om te weten wanneer je naar Curaçao komt:

Gastvrijheid

Gastvrij zijn de mensen op Curaçao zeker. Dit merk je gelijk als je aankomt op het vliegveld. Bijna iedereen glimlacht naar je en je wordt fijn ontvangen. De meeste mensen zijn ook erg open en praten graag met iedereen. Het zijn niet alleen de lokale mensen maar ook vooral mensen die hier op het eiland verblijven. Het eiland is gewoon erg gastvrij. Als je even alleen bij de bar staat dan is er vaak wel iemand die een praatje begint. Dit is heel anders dan in Nederland, in Nederland is het vaak ieder voor zich. Dat kennen ze hier eigenlijk niet. Wanneer je ergens stage op Curacao loopt zal je ook heel snel je netwerk opbouwen.

Alles gaat op het gemak

In Nederland heeft iedereen haast en willen ze dingen snel regelen. Te laat komen is uit den boze maar dit kan je helemaal laten varen op Curaçao. Haasten bestaat niet op Curaçao, alles gaat op het gemakje. Als je een afspraak maakt met iemand om 9:00 uur dan kan het zo zijn dat ze om 10:00 aankomen. Veel mensen komen vaak te laat aan. Dit komt vooral door het warme weer. Het is te warm om je te haasten dus dit doe je ook zeker niet. 

De taal op Curaçao

Officieel zijn er 3 talen op het eiland. Veel mensen spreken gewoon Nederlands maar Engels wordt ook veel gesproken. Papiaments is de derde officiële taal op Curacao. Papiaments is eigenlijk een mix van verschillende talen. Je zal Portugees, Engels, Spaans en Nederlands kunnen horen wanneer iemand Papiaments spreekt. Mensen uit Curaçao waarderen het ook als je af en toe woordjes Papiaments gebruikt wanneer je niet hier vandaan komt. Dan laat je zien dat je er ook moeite in steekt om het te leren. 

Geloof op Curaçao

De meeste mensen op Curacao zijn room-katholiek. Een klein deel is moslim, protestants en joods. Er zijn dan ook verschillende kerken en andere gebedshuizen op het eiland te vinden. 

Muziek op Curaçao

De muziek is een erg belangrijk onderdeel van de cultuur van Curaçao. De muziek hier wordt beïnvloed door vele culturen maar vooral door de afrikanen. Veel muziek is ontstaan op plantages. Tambú is een van de muziekstijlen die je vooral tijdens Carnaval hoort. Seú is de muziek die tijdens de oogstfeesten op Curaçao werd gemaakt. Er zijn veel grote festivals ook op Curaçao. Carnaval is het grootste festival. Iets wat jij zeker wilt meemaken wanneer je op Curaçao bent. Lees hier over Studentenhuizen op Curacao

Dit zijn vooral dingen die jij als student op Curaçao gaat merken in de cultuur. Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die de cultuur van Curaçao symboliseren. Deze zal je zelf gaan ontdekken wanneer je op Curaçao verblijft! 

Social Share

Post Comment

Your email address will not be published.*