Een dagje naar Klein Curacao

Een plek waar jij naar toe wilt tijdens je stage op Curaçao is Klein Curacao! Een prachtig klein eilandje met een geweldig strand. Het zand is hier super zacht en ook nog is gigantisch wit! Vaak ga je hier voor een dagje naar toe en vertrek je vroeg in de ochtend. Er zijn verschillende boot bedrijven die je naar dit prachtige eiland brengen. Het duurt ongeveer anderhalf uur om van Curaçao naar Klein Curaçao te varen. De zee kan soms wat onrustig zijn dus ben je af en toe wel is zeeziek, neem dan even een reis ziekte pilletje om dit tegen te gaan. De terugweg is vaak geen probleem want dan vaar je met de golven mee.

Genieten op het kleine eiland

Eenmaal aangekomen op het eiland kan je genieten de zon, zee en het strand. De zon lijkt hier krachtiger dan op Curacao zelf dus smeer je vaak in met zonnebrand! Wanneer je met een bootmaatschappij naar Klein Curacao gaat,  dan zit ontbijt en lunch waarschijnlijk inbegrepen. Dit is wel een aanrader want er zijn verder geen andere tentjes waar je kan eten. Je hebt een hele dag om het eiland te verkennen. Er staat een historische vuurtoren, waar je ook naar binnen kan. Loop je een stukje verder dan zie je een groot scheepswrak. Dit scheepswrak ligt tegen rotsen aan en daar de golven spuwen daar omhoog. Dit geeft een erg mooi beeld.

Na een kleine wandeling wil je natuurlijk even relaxen. Er zijn genoeg ligbedjes op het eiland aanwezig. Heb je even geen zin in de zon dan zijn er ook genoeg plekken om lekker in de schaduw zitten. Op het eiland kan je ook snorkels lenen. Het water is glashelder, zo helder heb je het waarschijnlijk nog nooit gezien. Snorkelen is hier dus perfect want de vissen zijn erg goed te zien en in de middag zie je ook wel eens schildpadden. 

Dit is dus echt een plek waar jij geweest wilt zijn! 

Social Share

Post Comment

Your email address will not be published.*